2008/06/23

Gyurma ékszerek



Az első próbálkozásom a gyurma ékszer volt.




A technika leírása

A színek kiválasztása után a gyurmát először alaposan össze kell gyúrni, ahhoz, hogy kellően formázhatóvá váljon. Kiindulási alapként rudakat készítek.

Az egyik rudat hengerrel vékony lappá nyújtom, kb. olyan méretűvé, illetve nagyobbá, hogy a másik gyurmarudat palástként körbeérje és beburkolhassam vele. Majd ugyanezt megismétlem egy másik színű gyurmalappal.

Az így kapott hengert tovább nyújtom, majd felszeletelem, annyi darabbá, amennyi szirmúvá szeretném alakítani a virágot. A felszeletelt rudakat virág alakban egymás mellé helyezem és a közöttük lévő réseket gyurmával töltöm ki.

A virággá összeillesztett rudakat hengergetéssel összegyúrom, nyújtom, majd bevonom egy következő színű gyurmapalásttal.

Az így kialakított rudat tovább nyújtom, majd ismét felszeletelem annyi darabra, ahány szirmú virágot szeretnék és összeillesztem, majd ezt is hengergetéssel tömörítem és egyben nyújtom is.

Amikor eléri azt a méretet, amekkora gyöngyöket szeretnék, felszeletelem, a korongokat kilyukasztom és végül sütőben kisütöm.

Mindenkinek kellemes kézműveskedést és szép munkákat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiváncsiak rám :)))