2009/08/19

EgyBarátság takaró készül Colettnél :)

Egy "csapatépítő"-játék Colette-nél részletek lejjebb illetve Colette blogjában látható, olvasható:)


A szülinapi party után leültem este a géphez és beleolvasgattam az egy év alatt összehozott szöveghalmazba. Helyenként kicsit kritikus voltam magammal szemben, de adjuk meg az esélyt, hogy lesz ez még jobb is:-)))

Mit találtam benne???

Játékos kedvet, kreatív munkát, lazítást, elmélyülést, terápiát, örömszerzést magunknak és másoknak egyaránt, tanulást, önképzést, barátokat, rokonlelkeket, hasonló gondolkodású embereket, közösséget... jó érzéssel töltött el. Nap mint nap megosztjuk ebben a közösségben a gondolatainkat, legújabb ötleteinket, boldogulásunk történetét.

A játék, amit már rég dédelgetek magamban : ADJ EGY KIS DARABKÁT MAGADBÓL A KÖZÖSBE!!! Tudom, már megint alkotásra buzdítalak, de hidd el a célért megéri.

A játék lényege, hogy készíts egy 15x15 cm-es, hátlappal ellátott textil darabkát.

Mi legyen a textilen?

Bármi, ami úgy érzed téged jellemez. Lehet az egy kedvenc motívumod vagy ami most éppen kikívánkozik belőled. ( Láthatod, hogy nálam a lógóm tervezése van most terítéken, ezért annak egy variációja került megörökítésre.) A neved vagy a blogod neve mindenképpen legyen ráhímezve ( géppel vagy kézzel-rád van bízva).

Ki vehet részt a játékban?

Bárki, aki kreatív blogot ír ( legyen az varrós, gyöngyös, horgolós, kötős, selyemfestős, stb. ) és kedve van a közös örömködéshez.

Mi a határidő?

2009. szeptember 1. ( de ez csak az első toborzónak a fordulója...)

Van-e valami megkötés?

Igen, színbéli korlátok vannak, mégpedig elég szigorúak... Innen fogom tudni, szenilis vénasszony koromban is, hogy ez az a BARÁTSÁG takarót, amit egyszer megálmodtam. Higgyétek el , impulzív színek nélkül is csodás lesz. Felhasználható színek: törtfehértől a sötétbarnáig bármi. A színnévszótárban ámulhatsz-bámulhatsz, hogy a barnának is milyen sok szép árnyalata van: http://www.szintan.hu/nev509.htm.

Mit fogunk csinálni azzal a tengernyi ( nagyon bízom benne, hogy sokan játszotok:-))) 15x 15 cm-es darabkával?

Természetesen kézzel fogjuk egymáshoz varrni, egy ötlet már körvonalazódott a fejemben, hogy elindulna az első blokk, jelen esetben az enyém egy soron következő játékoshoz, és miután hozzáépítette az ő darabkáját, szintén továbbküldené a soron következő jelentkezőhöz. Természetesen ez egy nagyon hosszú, de annál élménydúsabb és izgalmasabb folyamat, de így mindenkinél megfordulna egyszer a BARÁTSÁG TAKARÓ. Így nem csak a fotókon csorgatnánk a nyálunkat, hanem élőben is megcsodálhatnánk. Aztán, mikor majd elér egy szépséges méretet ( pl.: 2-3 m2, ehhez cirka 150 kreatív bloggernek kellene beleadni apait-anyait- na nem kell túlozni, csak egy 15x15 cm-es darabot magából ), akkor akár besírhatnánk a Magyar Foltvarró Céh, vagy csak egyéb civil foltvarró kiállításokra, mint érdekességet.

Igazából az ötlet Dolányi Anna CÉHLEVELE alapján fogant, csak most a virtuális világban is szerencsét próbálok vele. Megjegyzem a céhlevél első 10 blokkja között ott van az enyém is, és ott voltam Debrecenben( 1994???), ahol elkezdtük ezek összeállítását. Ebből is látszik, milyen régi motoros vagyok...

Ez született meg bennem, s ezzel ünnepelném a továbbiakban egy éves blogfennállásomat. Ha minden jól megy, a második szülinapig is elhúzódhat ez az ünneplés:-))) Ezt jól kitaláltam, ugye??? Nem fogok unatkozni!!!

Nem ajándékozok meg senkit?

De igen, azért az ajándék sem marad el, csak most nem arra helyeztem a hangsúlyt.
Maradjon titok, hogy mi lesz az, de abban biztosak lehettek, hogy bárki nyeri, nem fog búsulni. Ha mégis, akkor majd odaadjuk másnak:-))) (Vicc volt.)

Kik között sorsolom ki a "KI TUDJA MI LESZ?" ajándékomat?

Természetesen azok között, akik 2009. szeptember elsejéig tudják vállalni, hogy elkészítik az Ő kis darabkájukat, ehhez a bejegyzéshez egy kommentben bejelentkeznek a játékra és hirdetik a BARÁTSÁG TAKARÓT a blogjukban a fenti fotóval, hogy minél többmindenkinek a fülébe, vagy szeméhez??? jusson.

Kívánok Nektek kreatív alkotónapokat, s ne fedjétek, hogy a közösség teremtő ereje, csodákra képes!!!

Megpróbálkozom vele , valami nagyon csodálatos dolog van születőben:)

1 megjegyzés:

  1. Szia! Ha nem zavarlak, meghívlak egy hűsítő limonádéra! Nézz be hozzám!:))

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))