2010/08/02

Újra itt ...:)

Nagyon gyorsan elrepült ez a pár nap..... Az idő nem volt túl kegyes hozzánk összesen 2x tudtam bemenni a balcsiba.... különben jégverem volt :) de így eltudtunk menni Keszthelyre, Kapolcsra, Szigligetre, Badacsonytomajra is ( Egry József festőművész- házába, ami ma múzeum:)

Egry József Emlékmúzeum

A festő műteremlakása, berendezett galériája - életmű kiállítás Badacsonyban, közel a parthoz, a festőről elnevezett Egry József sétányon, 1973-ban, a festő születésének kilencvenedik évfordulóján megnyílt a hajdani műteremlakásban és a hozzáépített galériás, kétszintes kiállítóteremben az Egry József Emlékmúzeum.

A festőnek és családjának 1941 óta otthont adó kis villaépületben a festő életútját fotók segítségével bemutató dokumentumkiállítás látható, és festői munkásságának a korai évekből származó válogatása: arcképek és önarcképek, konstruktivista és szecessziós hatást mutató tájképek, Szajna-parti rakodókat és a brugge-i kikötők világát megörökítő festmények.

A festő hajdani műtermében már a balatoni festményeké a vezető szerep. Az emlékmúzeum reprezentatív galériáján Egry grafikák láthatók és időről időre tárlat más gyűjtemények Egry anyagából, míg a nagyteremben Egry érett korszakát reprezentáló főművek. Nyitvatartás:
május 1-től október 15-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig
2010. július 01-től augusztus 31-ig hétfői napokon is nyitvatartás 10,00-18,00 óráig.
BADACSONY, Egry sétány 12.
Tel.: 87/431-044
és egyik nagy kedvencem.... ,
bár sokszor esett az eső... általában akkor már a kocsival mentünk vissza a házba :)))
Jókat ettünk nevettünk, társasoztunk együtt....
Képek tömörítve....:)

Szép napot ! by Szaszi

5 megjegyzés:

  1. Üdv! :) Kicsit irigyellek, mert én is imádom azt a környéket, de sajnos most nem tudtam menni sehová. Azért örülök, hogy jól érezted magad!

    VálaszTörlés
  2. Sziaaaaaaaaaaaaaaaaa! :)))
    Remélem, hogy sikerült feltöltődni....

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, jól éreztük magunkat, kicsit ki is kapcsolódtam, feltöltődtem....

    VálaszTörlés
  4. Köszi:) Már vagy 4 éve megvan, - ez már látszik is rajta:(- de annyira szeretem, hogy mindenhova ebbe megyek:) Kényelmes , strapabíró...Imádom

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))