2010/11/10

Sokáig fennt voltam.........

....mert ezeket a szépséges Antik szín világú horgolt virágokkal díszített kis  szívecskéket gyártottam....
egyszerű fehér filc alapra pasztell színű horgolt virágok kerültek kis gyöngyökkel a közepükön és hozzáillő szatén szalagokkal lehet felfüggeszteni őket, vagy dekorációnak ajtóra, ablak kilincsre, szekrényre, vagy ajándék kísérőnek esetleg a karácsonyfára dísznek( 5,5 x 9,5 cm).

IDÉN is LESZ a Néprajzi Múzeumban :)))

Advent 2010
Kiállítás, verseny, bemutató és vásár
2010. november 19. - 2010. november 21.

ADVENT ELŐTT
2010
ÜNNEPI VIRÁGDÍSZEK - KIÁLLÍTÁS, VERSENY, BEMUTATÓ ÉS VÁSÁR
A hagyományoknak megfelelően a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete és a Néprajzi Múzeum közösen rendezi meg az ünnepi virágdíszek kiállítását, versenyét és vásárát. A teljes hétvégés program keretében nemcsak azt tudhatják meg a látogatók, hogy gondozzák télen, karácsonykor virágzó növényeiket, hanem azt is, hogy miként készülnek az adventi virágdíszek: a kopogtató, az asztaldísz, a csokor és az adventi koszorú. A sokféle, nagyközönség számára tartott programot a Szamos Marcipán látványos bemutatója színesíti, kedvet csinálva ahhoz, hogy magunk is próbálkozzunk otthon a szaloncukor készítésével.
Program

Folyamatosan:
Adventi koszorúk és karácsonyi díszek, valamint kézműves termékek vására.

Az én adventi koszorúm. Karácsonyi térkompozíció
- virágkötészeti verseny.


Karácsonyi álom - virágkötőművészek kiállítása a múzeum dísztermében.
Ez a kiállítás meghívásos rendszerű, egyesületünk legaktívabb, legelismertebb tagjai kaptak felkérést arra, hogy a díszteremben karácsonyi térkompozíciókat készítsenek. A virágkötők szabadon dolgozhatnak, minden megkötés nélkül, ezért munkáik híven tükrözik egyéniségüket.
Adventi készülődés
A Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola diákjainak versenyalkotásai.
A Workskills 2011 válogatóversenye
Ezt a virágkötészeti versenyt fiatal, gyakorló szakemberek részére hirdeti meg a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete.
A nemzetközi versenyen számos szakma fiataljai mérik össze erejüket, például ácsok, fodrászok, programozók, virágkötők. A válogatóverseny győztese képviseli hazánkat ezen az európai megmérettetésen. A versenyen való részvétel célja, hogy a tapasztalatokat a jövőben be lehessen építeni a szakképzésbe. A magyar versenyzők részvételét koordinálja, és a részvétel költségeit fedezi a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet. A versenyzők felkészítését a szakági szakmai egyesületek végzik, így a mi szakmánkban a Magyar Virágkötők Virágkereskedők Szakmai Egyesülete.
Virágkötészeti bemutatók
Hogyan készítsünk otthon karácsonyi asztali virágdíszt? Miképpen gondozzuk a télen, karácsonykor virágzó növényeket? A bemutatók pénteken 16 órakor, szombaton és vasárnap 14 és 16 órakor kezdődnek.

Készítsünk szaloncukrot - házilag!
A Szamos Marcipán látványos bemutatója után magunk is próbálkozhatunk - otthon - szaloncukor készítésével. November 21-én 11 órakor.

ADVENTI műhely
Karácsonyi díszek, ajtókopogtatók készítése kékfestőből, csuhéból, vesszőből, papírból.

Belépőjegyek:
1000 Ft felnőtteknek, 500 Ft nyugdíjasoknak, diákoknak, 1500 Ft családoknak. A kedvezmények nem érvényesek.

További információ:
Rónai Tánya kulturális menedzser
Tel: 00 36 (1) 473-2440
E-mail: ronai@neprajz.hu
Néprajzi Múzeum, Budapest V., Kossuth Lajos tér 12.
Szép napot ! by Szaszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiváncsiak rám :)))