2010/11/22

Vásárra készülődés........


Már biztos elegetek van belőle:))) de nekem fontos és úgy gondoltam talán  lesz valaki akinek hasznos  ha leírom a nyűglődésemet, gondolataimat, tapasztalataimat az első vásárommal kapcsolatban:) Talán lesz aki későbbiekben hasznosítani tudja...
1. Névjegy, reklám: Ezen sokat és sokszor törtem már a fejem, kissé labilis a dolog, mert úgy érzem még  mindig formálódik bennem ez a dolog,ez se az igazi de most ez lesz kész punktum...
Az biztos, hogy az emberlánya ha elmegy egy vásárba és ott épp nincs amit szeretne venni, vagy színben vagy forma világban nem talál megfelelőt elkéri az árus elérhetőségét.- elteszi, aztán talán egy másik vásár előtt vagy amikor épp eszébe jut előveszi...megnézi a honlapot, telefonszámot email címet.. illetve csak nézni, mert nagyon sok esetben csak telefonszám van, még email se és web lap vagy képtár elérhetőség esetleg blogcím sehol.
Ezért én úgy gondoltam, hogy nekem lesz... aki akkor nem talál valamit, utána tudjon nézni mit csinálok, miből, hogyan...stb.
Eehhez kell egy adatokkat is feltüntető névjegy...
Megterveztem és ilyen lett. 

                                           Kontrasztos fehér betűkkel
                                          Derített, szürke betűkkel.
 Derített szürke vastag betűkkel..........
 Kissé homályosított fehér betűkkel....
Igazából még nem tudom melyik legyen, mert az egyik szép "design-os "de nem túl jól olvasható, 
a másik szép de erős kontrasztos a harmadik nekem a tökéletes de kérdés, hogy csak nekem ? Mit szóltok  ? S.O.S ....

Más nézegettem a vásári kirakodások designját is.... és arra a megállapításra jutottam, hogy a kevesebb a több............. ( jó mi?:) bár én ezt vallom, hogy nem kell túl cicomázni a dolgokat, hagyjuk érvényesülni magát az anyagot.... ) de elnézegetve a képeket ez csak újra megerősödött bennem.... 
néhány pl.innen-onnan...
                                        SYKO stadja egy vásáron...........a háttér egyszerű nincs túl zsúfolva, élnek a tárgyak... és a színek is :9
                            Bogakrea asztala a Gouba-n egyszerű, visszafogott, de minden jól  látható, eligazodik az ember...
                                                             Kamplon Ékszer standja egyszerű, ízléses...
                          Különleges emelvények tárolási ötletek....
                           Ez a polc rendszer is tetszik:) helykímélő megoldás
                          Kerámia árus körbejárható, natúr, egyszerű a tárgyaké a főszerep:9
                       A fehér kerámiákat nehéz jól érvényesíteni itt szerintem sikerül.....

                                   MANKA  Vattacukorhajú lány :)stand a WAMP-on :9 egyszerű de nagyszerű pici helyen aa legmegfelelőbb elrendezés, hogy minden kiférjen...




Na jó mára ennyi a tépelődéseimből....



Szép napot ! by Szaszi

10 megjegyzés:

  1. A névjegyek közül az elsőt tudom a legjobban elolvasni, nekem az tetszik tehát!
    Az asztalok elrendezése: nézd, függ a termékek típusának számától is ez, tehát nem a termékek számától, hanem attól, hányféle terméket készítünk.Ha csak 5féle termék van, azt könnyebb elrendezni, nem is kell mindet kirakni, menetközben lehet pótolni, ill. mondani, hogy ezekből van többféle minta is ám! Viszont ha 10féle terméked van, akkor, ha csak egyet-egyet is raksz ki, tele az asztal, azt sokkal nehezebb jól egyensúlyozva elhelyezni, viszont ki kell rakni, elvégre azért készítettük.Az asztalra polcos elemet tenni jó, mert akkor vertikálisan is lehet építkezni, én ezt preferálom.

    (sos volt, hogy segítség-e? :o) )

    VálaszTörlés
  2. Én az első névjegyre szavaznék, nekem az tetszik legjobban.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    A mi családunk 20 évig vásározott. Sk fajátékokkal.Tapasztalatok.

    Szórólapot érdemes, olyan helyre tettük, ahol szabadon el lehet venni.
    Készülj fel, hogy tapizni fognak mindent, ami nem baj, csak az ember félti. Egy idő után ha nem kel el, 5.-6.vásáron már látszik.
    Gyerekeknek nem szoktam engedni, hogy megfogják, fagyis, kajás a kezük mindig. Udvariasan megkérem,hogy hívd ide anyukádat apukádat és akkor meglátjuk.
    Mindig vigyél rengeteg váltópénzt, az első vevő 20 ezressel, a második vevő 10 ezressel fog jönni.
    A minimum a 20-30 ezres váltókassza. Nagyon kínos amikor nem tudsz visszaadni.
    Vigyél magaddal csipeszt, madzagot, jegyzetpapírt, ollót, tollat. Mindig kell barkácsolni. Az árakat nagy betűvel írd ki, (és akkor is meg fogják kérdezni)Mi kis cukorkát is vittünk, amit egy kosárba tettünk, és bárki vehetett belőle.
    Ha szabadtéri akkor bundabugyi, nagyon meleg ruha, 3 zokni (se elég).
    Rengeteg kaja, pia. Mindig éhes voltam:)
    Zacskó vagy valami amibe csomagolsz.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Előbújik egy zugolvasó :)
    Nekem az első névjegykártya tetszik...Hogy milyen legyen a kirakat? Nem tudom. Csak azt, hogy ha egy standon kevés áru van, nem biztos hogy odamegyek, és ha olyan "rumlis" jellegű, akkor sem. Engem (mint vásárlót)az vonz, ha valami egyénit látok. Nem kell hogy teljesen új ötlet legyen, csak valami ami vonzza a szememet. Majd megnézel Téged is a vásáron. Addig jó készülődést Neked!

    VálaszTörlés
  5. Zazálea :)Nagyon köszönöm, és elraktározom :)
    Lidérxócke : Úgy látszik az, ogy olvasható legyen mindenkinek fontos :))))
    Judit ! Nagyon köszönöm a tapasztalataidat... a váltópénzre és a papír zacsikra én is gondoltam :)))és nagyon megfontolandó amiket írták:))) Köszönöm...
    Kataca: Kedves Zugolvasó : ) ! Köszönöm és igazad van én is mmint vevő fogom átgondolni, hogy én mit tartanék szerencsének, milyen standhoz mennék oda... mi keltené fel az én érdeklődésemet... Köszi

    VálaszTörlés
  6. A névjegyek közül én is az elsőt tudom igazán jól elolvasni. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem a kontrasztos fehét (az első) jön be legjobban, de nem lehetne mindből, és választható aki akar ilyet-olyat??:)))

    VálaszTörlés
  8. Szia Szaszi, nekem is az első tetszik a névjegyek közül. Ami pedig a standot illeti, mint várásló tudok véleményt adni. Szeretem, ha átlátható, ha nem kell megtapogatnom a holmikat, mégis mindent látok. Ha sok díszt viszel, feltétlen akassz is fel belőlük, egy mini fenyőre/ágra, vagy egy fa állványra. Sok sikert!

    VálaszTörlés
  9. Szia Szaszi!

    Ne haragudj, hogy ismeretlenül beledumálok a készülődésedbe, de talán segíthetek egy kicsit:)

    A szóróanyagoknál soha nem szabad sötétebb háttérre világos betűkkel írni, bármennyire fontos szempontnak is látszik a tetszetős összhatás.
    A lényeg, hogy Te, a munkád és az elérhetőséged beleégjen az érdeklődők fejébe s még véletlenül se dobja/hagyja el a névjegykártyádat. Én bizony nem átallanék színes és félkövér betűket használni, azt biztosan egyből befogja az agy:)

    A másik dolog ha tutira akarsz menni, hogy a névjegykártya, sőt a szórólap hátuljára is feltennék egy akciót határidővel. Mondjuk ha dec. 20-ig rendel a Meskán tőled, automatikusan kap egy plusz ajándékot, vagy Te állod a postaköltséget stb.
    És kevesebb elérhetőséget rakj fel, mert csak bezavarodik a kedves vevő és elmegy a kedve a böngészéstől... Bőven elég, ha a honlapod címe és/vagy a telefonszámod van megadva, akkor már biztosan megtalálja a blogodat és a boltodat is.

    Ja még valami: a névjegykártyát is és a szórólapot is azzal az oldalával felfelé add át/tedd ki, amin az akciód van!!! Néhány szót mondhatsz is erről, így biztosan elteszi és égetni fogja a zsebét:)))

    Még egyszer elnézést az okoskodásért de az én vállalkozásomban nagyon jól bejöttek ezek a kis apróságok.
    Sok vevőt és megrendelést kívánok Neked: Barbaral

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))