2011/01/18

Na mi készül........ ??? :)


Talán tudjátok népijátszóházvezető is lennék:)- egy munkához elővettem a jó öreg szarvacskát, mert már igen csak régen nem volt a kezembe és beüzemeltem:))

Itt egy képes útmutató a használatához. 


Szarvacska (körmöcske)
Ezzel szintén zsinórt lehet készíteni, csak ez nem sodrott technikájú, rugalmasabb, úgy néz ki, mintha kötött lenne, a belsejében üreg van.
A felvetést átlósan végezzük el, de haladhatunk körbe, folyamatosan is. Amelyik "szarvon" két szál van, azon az alsó szálat a felsőn átemeljük, és meghúzzuk az alól kilógó szálat. Bármely szarvú az eszközünk, mindig gömbölyű szalagot kapunk, a szarvak számának emelkedésével sűrűbb textúrájú fonat keletkezik.
  
Kell hozzá egy "Szarvacska" vagy "Körmöcske" nevezetű eszköz, amit meg tudsz venni. pl a Kenderkóc webshopba, vagy a Guzsalyas boltban (BMK Etele út )vagy a Szövőházban, vagy a Míves Portékák boltjában
Azt hogy mire is fogom használni, még titok ):)) de , ha kész leszek megmutatom az eredményt:)

Szép napot ! by Szaszi

2 megjegyzés:

  1. Mi mindig ceruzából fabrikáltunk magunknak ilyen szarvacskát, elég négy-öt ceruzát összekötni az alsó harmadánál, nem muszáj, hogy középen menjen le a kész zsinór. Nem túl praktikus, mert könnyen szétcsúsznak, de a leggyorsabb módszer:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van ilyenem, de már évtizedek óta - szó szerint - nem használtam. Egyébként pedig tényleg jó móka!

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))