2011/01/07

SOS- French style, Francia stílusok 1.

A jobb oldalon látható kérdő ívhez egy kis segítség.
Megpróbáltam összeszedni az egyes stílusok jellemzőit...
Remélem segítségetekre lesz :)
Nem akarok lakberendezők babérjaira törni- na meg nem is tudnék :))) de szeretem és érdekel is a lakberendezési- kit nem:))) -  és a munkáimat is ehhez igazítom. A bejegyzés végén két videó is támpontot adhat.

Jöjjön az első a............

FRANCIA stílusok....azért stílusok, mert itt is több féle is van, létezik és itt a modernről és a többi egyébről nincs szó
" Csak a nekem tetszőkről ":))).

A " Rusztikus" tanyasi, a "vidéki ház " és a Kúria vagy " Kastély".
Ezen belül is keveredhetnek, de a főbb jellemzők talán fellelhetőek itt.

Egyszerű és otthonos a francia tanya stílus, ezt idézik fel képeket .Az egészséges élet és a frissen frissen sült kenyér illata. 




A tanyasi stílusú díszítés könnyű, ha tudod az alapokat.

Színes

Piros, fehér és kék van  túlsúlyban a díszítésben, néhány lágy föld színnel. Sok fehér  elengedhetetlen a stílus  megjelenéséhez, a hűvös ,fehér, meszes -mész -festés,és a meleg és antik krémes fehérek a falakon bútorokon.

Szövetek

Francia matrachuzat-nyers zsák vászon -, kék, piros vagy bézs csíkokkal és piros és kék tarkán szőtt pamutszövet kedvelt, hogy a függönyök, abroszok, párnák a székek. 
Szőttes szövetek, lazán szőtt vásznak, kenderből -és gyapjúból nagyon kedvelt.
Mivel ez a stílus nem igazán kedveli sok mintát, érdekes zsinórokkal és szegélyekkel teszik érdekesebbé.

Len

Rengeteg fehér vásznat használnak díszítmény  nélkül,  használják a hálószobában egyaránt ágyneműnek és függönynek.

Bútorok

Festett bútorok, antik fehér vagy halvány szürke színekben, vagy nagyon halvány festék nagyon hatékony, és a sok fa . 

Konyha

Ellentétben a kastély, amely külön nappali van a francia tanyán a nappaliban és a konyha több mint valószínű, a fő lakóterület. 
Ezért egy nagy, jól festett fenyő asztal, ahol az ételek elkészítéséhez, étkező és egy helyre összpontosulhat és a  mindennapi tevékenységeket is itt lehet elvégezni.
Kék és fehér porcelán elengedhetetlen stílus jegye ennek a stílusnak, egyszerű  kézzel festett minták, amit egyegyszerű, tömör   festett, fa  tálaló szekrényben helyeznek el..
Jellemző dekorációs elemek a  kosarak  és különböző konyhai eszközök, mint a mérleg, a kávé és a hús darálók , ami régen is megtalálhatóak voltak minden a tanyasi konyhában.

Felületek

Terrakotta lapok, durva kő padló és matt textúrák.

Francia ország Stílus


Mielőtt  ez a kifejezés " francia country stílusú" általános lett volna , a vidéki Franciaország ami állítólag a francia provençale vagy francia tartományi, néven vált ismerté ,elismerve a vidéki és a napsütötte régió Provence, a maga rusztikus textúráival, élénk színeivel és szinte primitív bútorokkal.
Egyesülése révén valamennyi vidéki Franciaország néven francia tartományi, de Franciaország egy hatalmas ország ,különböző regionális, történelmi és társadalmi hatásokkal így mindegyik egy kicsit más.

·         Regionális:

Az északi régiók jóval hűvösebb van a különböző tájak és szerepet játszanak a természetes fény, az északi égbolt,ezért  halványabb színek jutnak főszerephez - szöges ellentétben a gazdag és élénk színeket használó és szerető , meleg, napos Provence -val.

·         Történelmi:

Az élet nagyon egyszerű volt, és a  kissé primitív a parasztok Provence-ban, ellentétben a vidéki városokkal északon, ahol virágzott a kereskedelem, és aa helyi iparágak, ami egy új, feltörekvő gazdagabb középosztályt hozott létre, itt ezen a vidéken vettek  házakat és területket a környéken  
Továbbá,az események és tendenciák, amelyek északon történtek, közelebb a főváros Párizs, sokáig tartott, hogy  leérjenek a délebbi vidékekre.
Amikor Franciaország aranykora elérkezett a 18. században ,a paraszti gazdálkodó életmód viszonylag változatlanok maradtak, sőt a francia forradalom után 1789-ben és azon túl. 

·         Társadalmi:

Társadalomnak is megvolt a befolyása, rangsor  volt az országban otthonok, mint manoir, Maison gentilhomme, Maison de maitre és Maison polgári - minden lét fölött,  az egyszerű, dolgozó tanya és a ház.


Ez elkerülhetetlenné vált, hogy a kastély stílusú nappali végül le képződött a középosztály kúriákba is -  a bútorok és a design megfelelt egy kastélyba is .


Egy alkalmi stílus finom "crossover" - ahol a szépség és az egyszerűség a rusztikus francia ,megfelel a finom  francia kastélynak.

Francia ország Vendégház - Provence


Bár rusztikus, a francia parasztház Provence-ban világos, friss és szellős,  a gazdag színeket ,a Provence vidék a maga ragyogó kék egével, végtelen levendulamezőiről, olajfaligetek, és napraforgó mezők ről híres. 
Van Gogh festményein láthatóak-
( jó példa a nagyon rusztikus képet Provence ábrázolta Van Gogh festmény szobájába Arles-ban, Dél-Franciaországban.
A hálószobában van egy fából készült padló és berendezett egy tagbaszakadt, egyszerű, fából készült ágy, asztal és székek ülő-rohanás.
Ruha lógott kis le egy sor horgok a falra.
A falak egy puha halványkék és nincs függöny az ablakon, csak a redőnyök, hogy tartsa meg az erős V)


Színek

Levendula, sárga okker, terrakotta vörös, zöld és erős földes kékek a leginkább ezek az uralkodó színek található Provence-ban. A Sárga okker falak nagyon kedveltek , kívül és belü is .

Szövet és vászon



Fényes indiai ihletésű  virágos pamutszövet nyomott anyagok,( "Indiennes" eredetileg Indiából hozott  Marseille kikötőjén keresztül érkezett franciaországba, )valamint az egyszerű virágmotívumok díszített ágyneműt.
Sok puha, fehér  függönyök  és belül szekrényben is .
Hideg fehér pamut  és a hagyományos fehér,minták amelyek díszítik  ananász, levelek, virágok és a szőlő, jellemző a motívumokra. 

Konyha


Sok hagyományos cserép,és a  cserép formájú tálak, kancsók és tálak,  sárga, zöld és terrakotta vörös mázzal díszítve.
Régi főzőedények,egy nagy kondér fogantyúval és fedéllel is szép dekor elem..
Motívumok, mint a kosarak a levendula, a gyümölcs és a tücsök, a nemzeti jelképe Provence, enyhén festett  falak és  bútorok.

Bútorok


Francia ország víkendház bútorok lehetnek természetes fából vagy festettek.
Ha a festett, használjon erős kék és türkiz zöldek, vagy a füstös szürke és fehér színeket.
A textúra a szelíd lehangoló, hogy a háttérben t a fa is látszódjon.
Kovácsoltvas munkát is népszerű, valószínűleg azért, mert Provence közelében fekszik Spanyolországhoz és Észak-Afrikához, ahol a kovácsoltvas munka már régi hagyományokat őríz.

Felületek


Természetes, durva és földes textúrák. Terrakotta és sárga okker kőpadlók visz ki a házból a kertbe.

A Kastély...

A francia country stílusú otthon stílusos, de praktikus.
Elemek az országban kastély nem olyan nagy, mint egy kastély, de néhány azonos  stíluötvözst, amelynek finom ,kifinomult kastélyban és egy egyszerű parasztházba is megtalálható.
French Country home decor


Kezdje az alábbi alapvető elemeket:

Színes

Rengeteg tejszerű fehér , krém színek, púderes rózsaszín, meszes kék, sápadt zöldek és zsályaés  ibolya,  füstös szürke a kedvelt színek.




Szövet és vászon

Rengeteg minta, a kecses virág a csíkok .
Steppelt ágytakarók Csipkés szélű ágyneműk, vagy   virág nyomatokkal díszített anyagokat lehet használni  a hálószobában vagy a nappaliban is.
Függöny vagy finom vagy durva vászonból, és hagyjuk, hogy a földig lógjon le, mint egy nagy zuhatag .

Világítás

Csillárok, kandeláberek és falra szerelt világítás mind mind kedvelt-e stílusban. Ezek lehetnek festett Párizsi szürke kis  arannyal, ami igen jellemző a francia országban kastélyokban.

Étkezés

Francia porcelán díszített ízléses girlandok, vagy virágok és kis aranyozás jól működik a virágos  a kárpitozott étkező székekkel. Fehér damaszt abrosszal terítés, a vitrinekben szépen elrendezett a porcelánok .

Bútorok

A sok minta minta miatt a legjobb ha a bútorokat visszafogot színekben tartani a  bútorokat  fakó fehér színekben. A festett szekrény tele van szép vászonnal és-vagy porcelánnalami még jobban növeli akastély szerű megjelenést.



Megjegyzés

Francia ország lakberendezési soha nem zsúfolt és bonyolult.
Ne feledd, a kevesebb , több.
Fókuszban a harmónia, skála és az egyensúly legyen.





Aki szeretné behatóbban tanulmányozni a FRENCH Style-t itt megteheti, sőt tanácsot ötleteket is kaphat a berendezéshez... :)

és még egy kis  +



Szép napot ! by Szaszi


































































6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó bejegyzést írtál, és nagyon hangulatos,inspiráló képeket választottál. A szavazás is jó... most a franciára szavaztam, de szeretem a skandinávot és a countryt is.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, mi lehet a gond, de nálam olyan, mintha nem lenne értelmük a mondatoknak. Mintha néhol hiányozna a mondat vége, meg nem lennének ragozva a szavak. Nálam van a hiba?

    VálaszTörlés
  3. Nóri köszi, hogy szavaztál:)
    Anyahajó: Igen oly gyorsan akartam írni, hogy befejezetlenek lettek a mondatok :( Nekiállok és kijavítgatom:(((Bocsánat.. gyors munka , hibás munka....

    VálaszTörlés
  4. az egész érthetetlen.ez a forditógép hátránya.sokat szerettél volna.

    VálaszTörlés
  5. Kedves névtelen Sokat akart a szarja, de nem bírta a farka.........:)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon várom az újabb szépségeidet. Nekem mind tetszik.

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))