2011/01/22

szép vasárnap reggel :((((((((((((((((( Áthallások............

 Hajnalba kelvén szokásos utamat járom a neten....felmegyek a Riskára is , hát mit nem látok....
Újabb áthallást, most a mobilomat koppintották.


Úgye ti is látjátok vagy csak az én szemem bántja a hasonlóság ?
NEKEM 3 év után most telt be a pohár !!!
Türelmes voltam, másokat is másolnak, ők is bosszankodnak, mondhatjátok csak a jót érdemes, na de mégis...................................... 
Az az igazság, hogy én is merítek ötleteket innen-onnan, mert ki nem DE azt a saját látásmódommal, filcből, személyemre átformálva újragondolva készítem el...

Még felteszek ide párat..... tanuljatok, okuljatok, elmélkedjetek !!
Lehet, hogy most kiverem a biztosítékot- de legyen---
UNOM és UTÁLOM a SZELLEMI RABLÁST !!!!














Szép napot ! by Szaszi

16 megjegyzés:

  1. Még hosszan lehetne folytatni a sort, de sajnos nem érdemes. :( Én legalábbis erre jutottam az utóbbi 2 évben. Úgyis mindenki azt csinál, amit akar.
    Köszi a sárkányost, azt még nem láttam, bár régen voltam Meskán, ez tény, de ez sem véletlen. :(

    VálaszTörlés
  2. felemas erzesem van. egyreszt az etsy-n a legtobbnek meg lehetne talalni az`eredetibbjet`. ott is sok az onertekeles zavaros leny, de vannak igazan jo dolgok, a maskan ez az arany sokkal rosszabb:-(
    masreszt ha mar valaki masol, akkor legalabb technikailag legyen jobb. de itt az is kinos, hogy a masonlat gagyibb:-( arakat nem irtal.. gondolom nem csak a minoseg, de az ar is alacsonyabb...

    VálaszTörlés
  3. Szilvi,
    én azt gondolom, ez így kevés. Van lehetőség a Meska felületén a bejelentésre, tételesen, szépen megmutatva a saját dolgod, s a talált dolgot. Mert valóban igazad van, számtalanszor szembejön velünk ez, de ez a felület így kevés, lépni kell.

    VálaszTörlés
  4. Jajj, mit látok???!!!
    Annyira elérzékenyültem, hogy nem is tudok a problémára koncentrálni. Köszönöm Szilvi!

    Egyébként nem tudom mit lehetne csinálni... Hinni abban, hogy szívvel - lélekkel csak az eredeti készülhetett. Hosszú távon csak az lehet sikeres és eladható alkotás. És továbbra is törekedni az egyediségre. Akárhány másoló is próbál abból hasznot csinálni később.
    Még mindig nincs igazán építő megoldási javaslatom. Jelenteni pedig mindenképpen ajánlatos. Az a baj, hogy mindig pont azok kényelmetlenkednek a bejelentés miatt, akiket másolnak. Innen is látszik, hogy ki az érzékenyebb és emberibb ember.
    Nem lettél okosabb Szilvi... Igaz? :)

    VálaszTörlés
  5. Nem akarom védeni a másolókat, távolj álljon tőlem, és ne értsétek félre amit mondok, de nagyon-nagyon gyakran látom, hogy az "eredeti"-nek kikiáltott dolgok sem olyan roppantul eredetiek. Ezeken a kollázsokon nagyon sok tárgyon fel lehet fedezni a nagyon elterjedt és népszerű Tilda-stílust, vonalakat, ötleteket, megoldásokat. A habos muffin, a kacskaringós írott betűk, a kis textíltárolók, mind-mind egyenesen Tilda-könyvből jöttek. A gyöngyékszerekről pedig, ha bemész egy bizsuboltba, nagyon hasonló karkötőket fogsz látni, több sor gyöngy, masnival átkötve, horgolt részletek, stb. Promódban, Pimkie-ben, vagyis ruhaüzletekben is, mindenütt ilyen ékszereket kapni. Elnézést, ha megbántottam valakit, szívesen küldök akár fényképet egy-egy könyvből, üzletből, hogy alátámasszam azt, amit mondtam. Mielőtt támadások érnének, amiért ki mertem mondani a véleményemet. Mindemellett több kollázson viszont tényleg látszik a színtiszta plágium, és egyetértek, hogy tenni kell ellene valamit. Magamnak még ellophatok egy-egy ötletet, érdekes megoldást, de hogy egy az egyben lemásoljak valamit és áruljam is, az nem is csak gusztustalan, de szánalmas is.

    VálaszTörlés
  6. Én is tegnap vagy ma reggel láttam,és annyira meglepődtem,először azt hittem te csináltad,de utána láttam a nevet!
    Nagyon sajnálom!!!!

    VálaszTörlés
  7. Hú látom nem egyéni a probléma :)
    Sajnos abban igazatok van, hogy sok a Tildas... igen én megveszem a Tildas könyveket, még azt mondom , hogy el is készítem, de van annyi vér a pucámban, hogy ne azt írjam oda, hogy saját kútfő, hanem azt hogy Tilda...ötlet alapján. ez az 1. Kettő én nem bánom, hogy elkészítik, nem egy nagy valami, más is megcsinálhatja- sőt valaki írja is, hogy nem gond ha elkészíti- DE, ha meg is csinálja- 1ne saját kútfőnek állítsa be, 2 írja oda, hogy kitől ered, 3 ne árulja ott, ahol ezt már más is teszi- Szerintem....most ennyi, mert még nem fújtam ki a dühöm és ilyenkor elszáll az agyacskám :((( nem szeretnék túl durva lenni:(((

    VálaszTörlés
  8. abban igaza van Kicsodának, hogy sajnos, a legtöbb eredetije az Etsy-n vigyorog :o(
    (nagyon nehéz, nagyon kínos, jelezd!)

    VálaszTörlés
  9. Egy kicsit Laucicával értek egyet, nem nagyon van olyan dolog még, amit ne talált volna ki bárki. Már a neveket illetően is, ahányszor meglátom fércművek nevét, kicsit rosszul érzem magam, hiszen 2008 januárjábam indítottam egy weboldalt ezzel a névvel. (fercmuvek.eu) Jelenleg még működik, igaz verses oldal, de meglepődtem, mikor később viszontláttam. Gyorsan kellett létrehozni, azért nem lett fercmuvek.hu az oldal neve, mert arra két hetet kellett várni, hogy bejegyezzék, erre pedig csak két napot. Aztán egy költő írt az oldalra később, hogy nahát, neki van egy ilyen címmel kiadott kötete. Szóval nem hinném, hogy fércművek az én oldalamról lopta a saját blogjának a nevét, később a weboldala nevét, ahogy én sem a költő kötetéről adtam a címet az oldalnak, három személynek egymástól függetlenül eszébe juthat ugyanaz és ha nincs levédve, akkor nincs mit tenni. A költő még perelhetett is volna, hiszen egy kiadott kötet címmel előjogokat élvez, mint később megtudtam. Sajnos a dízájnereket nem védi semmi, hacsak be jelent egy formát, egy technikát, egy színösszeállítást és le nem védeti azt sok pénzért. Ettől függetlenül megnéztem a mobiltartót és hát nem szép dolog, hogy még ugyanazon a néven is fut, tehát megértem Hunszilt is. Nem jó dolgok ezek sajnos.

    VálaszTörlés
  10. Ez most meglepett. Ez egy igazi véletlen egybeesés lehet, mert a néven kívül semmilyen átfedés nincs a két dolog között. Talán ezért sem tudtam róla. A nevet saját varrott fércműveim ihlették nem kevés öniróniával. :))

    VálaszTörlés
  11. ehhh... elírtam hacsak be nem jelent egy formát...így lett volna helyesen...

    szia Fércművek...hát az átfedés csak annyi, hogy fércelek versben is, varrásban is...no meg az önirónia :)

    VálaszTörlés
  12. még jó hogy Te NEM tartozol a másolók közé.Egyébként viszont gusztustalan ,hogy mások fényképeit mutogatod vádaskodásokkal egybekötve.Kíváncsi lennék hányan járultak hozzá,hogy ilyen célokra használd a Saját fényképeiket.

    VálaszTörlés
  13. Kedves névtelen. szeretem amikor az ember a véleményéhez nem adja az arcát.... de ez már csak így van.
    Ha láttad volna a képeken csak 1-1 nevet tüntettem fel, akik az "Eredetiket" alkották, a többiekét nem. így nincs nevén nevezve az illető.
    Kettő én nem vádaskodtam, egy rossz szót se szóltam - bár igaz a képek helyettem is beszélnek - ellenben veled. Nem járult senki hozzá, hogy feltegyem ez tény. Legközelebb megkérdezek mindenkit, bár nem hiszem , hogy bárki is igent mondana egy ilyen bejegyzésre-
    Mindet megválaszoltam ? Kedves névtelen Köszönöm, hogy olvastál....

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok, Luciával értek egyet. De kiegészíteném annyival: hogy van aki a horgolt nagyfejű állatkákat sajátjának mondja, pénzért árulja egy fonalas webshop-ban, közben megtaláltam a neten az eredeti japán újságot! (többször megtaláltam már külföldi blogokon szimbólumokat, ruhákat, kiegészítőket...amiket itthoni kreatívok saját szellemi terméknek állítanak be :-( )
    A magyarok roppant irigyek, semmit nem osztanak meg (ellenben a külföldi bloggerekkel), össze-vissza elvesznek 5leteteket, amiket sajátnak mondanak...aztán ez lesz belőle.
    Annyiban nem értek egyet BogárKreával, hogy ugyanabból az anyagból nem nagyon lehet sokfélét készíteni, nem tilthatod meg a filc, a gyöngy...használatát, nem zárathatod be a Röltexeket...hogy a te dolgaid eredetiek, utánozhatatlanok, megismételhetetlenek...legyenek. Amit tudsz tenni, a fantázia nevedet elvédeted, van rá mód, hogy Mo-on/Eu-ban/ a világon csak te használod, persze ez pénzbe kerül, de legalább csak neked van jogod használni azt :-P

    VálaszTörlés
  15. Zsuzsa ! Igazából nekem nincs bajom azzal, ha külföldi újságban meglát az ember valamit és megcsinálja- ne talán még árulja is- mert általában a Tildas könyvek, a praktika újság, és még sorolhatnám a kreativ munkákkal foglalkozó újságokat és könyveket, sem azért jöttek létre, adták ki,hogy otthon magadnak fabrikálj - DE Írja oda, hogy milyen ötlet alapján, milyen minta alapján, kinek a suggalatára csinálta, készítette el. Bár lehet, hogy ez nagy kérés----

    VálaszTörlés
  16. Szaszi, az ominozus horgolt állatkákat az illető saját kreációnak mondja, a leírást pénzért árulja, méghozzá nem a saját blogján, hanem máson keresztül. Én inkább erre a "lopásra" gondoltam, hogy gusztustalan.
    Abban igazad van, hogy ha valaki könyvből dolgozik, az nevezze meg a forrást, még akkor is, ha ordít a stílus a kész alkotásról (pl Tilda), mert az ismert költő verse alá is odaírjuk a költő nevét/vers címét.
    Szerintem a probléma ÁLTALÁNOSSÁGBAN azzal van, hogy a magyar bloggerek irigyek, nem osztják meg egymással a tudásukat....pedig sokkal egyszerűbb lenne a virtuális világunk, ha korrektek, őszinték lennénk és segítenénk egymásnak. A vásárlókörök még akkor sem biztos hogy azonosak, ha a meskán árul mindenki.

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))