2011/02/07

Szitanyomás

Régóta kajtatok egy olyan helyet ahol  megtanulhatnám a szitanyomás alapvető műveleteit...
Véletlenül..- bár nem hiszek a véletlenbe :) - ráakadtam a Designbazár honlapján egy hirdetésre, PRINTA  szitanyomó kurzusok, ahol nem csak, hogy megtanulhatom vagy hétvégenként Work shopokon, vagy magán úton, hanem ha már tudom és szeretnék önállóan dolgozni a műhelyt is ki tudom bérelni,és ha kell segítség az is van... szóval Márciusban megyek is és tanulok...:)

Igen ezt is nagyon szeretném....fel vettem a 2011-es terveimhez, ami 
megvalósításra vár...

 + még egy kis + ez több mint szitanyomás :)))

Printa


Printa
A VII. kerület Rumbach Sebestyén utcája különleges birodalmat tartogat számunkra. Ebben az egyedi, Printa névre hallgató kis országban a grafika speciális technikája uralkodik, öko környezetében pedig az alábbi kerületek közt kószálhatunk és szippanthatunk magunkba sok-sok szépet és izgalmat: design üzlet, galéria, szitanyomó stúdió és kávézó. Az üzlet két fő koncepciója a szita és az öko-design.
A szépséges kis művészparadicsom galériáján magyar és nemzetközi kortárs művészek munkái kapnak helyet. A képzőművészeti alkotások mellett a grafikák szitázott verziója is látható a multifunkcionális térben, ruhákra, használati tárgyakra nyomtatva. Az üzlet polcain egyedi használati tárgyak, válogatott és limitált szériás öko-design ruhák és kiegészítők díszelegnek, a kávézó a finom szomjoltók mellett kedves környezetet kínál, a műhelyben pedig szitanyomó stúdió várja az érdeklődőket. A műhely amellett, hogy a műfajt népszerűsítő kurzusoknak és tanfolyamoknak szolgál helyszínül, még ki is bérelhető a tettvágytól égő grafikusok legnagyobb örömére.
Printa
A szitanyomás kevéssé elterjedt technika Magyarországon, így ennek népszerűsítését is célul tűzte ki a Printa. Szerencsére azért egyre több fiatal ismerkedik a kreatív módszerrel. Emellett az öko alapanyagok használatára és az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektetnek a concept store-ban, itt még a berendezés során is követték az újrahasznosítás elvét. Persze kétségtelenül az volna a legjobb, ha a Printa nem öko-design üzlet lenne, hanem szimplán „csak” design üzlet, hiszen ez azt jelentené, hogy mindenkinek az öko a természetes. No de amíg nem élünk öko világban, addig utazzunk buzgón a Printa birodalmába!
A termékekkel párhuzamosan élményt is kap a vásárló ebben a flexibilis térben, szóval ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel, s távozz tele élménnyel! ;-)
printa.hu
http://stilblog.hu

Szép napot ! by Szaszi

2 megjegyzés:

  1. Mindig találok itt valami meglepő bejegyzést! ;)

    VálaszTörlés
  2. Szaszi, még ha nem is írok, de tudd hogy követlek! :-)
    ... és vár rád nálam egy meglepetés!

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))