2013/02/21

Nemez szappanok



Készült egy pár kisebb nemez szappan.

Egyszerű és ötletes ajándék lehet a nemezelt szappan. A készítése egyszerű. A funkciója  kettős, mert a bőrünk tisztán tartása mellett radírozza is egyben a bőrt a gyapjú érdes felülete fürdéskor peeling ként funkcionál, az elhalt hámfelületet leradírozza, ezáltal vérbőséget okozva a bőrben.

A nemezelt szappan nagy előnye a bőrradírozó képessége, továbbá az, hogy nagyon szép, így aztán nem csak tisztálkodunk vele, de fürdőszobánk dísze is egyben.  Ahogy a szappant használjuk, a nemezelés tovább folytatódik, így a végén marad egy kis színes gyapjúgombócunk, amit madzagra fűzve ékszerként is viselhetünk később.

Ezenkívül egy nagyon kedves kis saját készítésű ajándéknak is nagyon megfelel.


3 különféle illatú, hidegen sajtolt természetes növényi alapú szappant 
(Yamuna ) használtam fel hozzá.

Az első: a CITROMFŰ illatú


" Mosolyogj, mert az élet csodaszép! Keresd az élet napos oldalát, mert ahol nap van ott eltűnik a sötétség ! "
 
Sokan azt tartják a citromfűről, hogy segít megőrizni a fiatalságot. Frissítő és élénkítő hatására beindul a keringés és ismét fiatalnak, energikusnak érezhetjük magunkat. A reggeli frissítő fürdő nélkülözhetetlen eleme, amely nem csak a testet hozza lendületbe, hanem a szellemi működést is aktivizálja. Emelett vírusölő hatása, ideg nyugtató, depresszió oldása is ismert, s nem mellesleg szúnyog űző hatású:).


A második : a KÖRÖMVIRÁG illatú : 


 A népgyógyászat igen kedvelt gyógynövénye, gyulladás csökkentő és hámosító hatása közismert, emelett fertőtlenítő, gombaölő, seb gyógyító, vérzés csillapító hatása is ismert.
A szappan fő hatóanyaga a körömvirágolaj, mely nyugtatja a bőrt, és hámosító, valamint gyulladáscsökkentő hatású. Shea vaj tartalma is segíti a száraz, ekcémás, pikkelysömörtől szenvedő bőr extra ápolását. A szappan frissessége felfrissíti a vérkeringést is, ezért enyhén fel is melegíti a bőrt.

a harmadik illat a  NARANCS-FAHÉJ : igazi karácsonyi hangulatú szappanka nem csak karácsonyra. 



A fahéj illóolaj vérpezsdítő aromája a bőr felszínét is felpezsdíti, a vérkeringését serkenti és a narancshéjjal együtt gyengéden masszíroz. A benne lévő illóolajok a szappant kiváló frissítővé, és kellemes karácsonyi illatúvá teszik.
A narancs és a fahéj vágykeltő hatású, ha ezzel a szappannal fürdesz illata könnyen elcsábíthatja partnered :)


Szép napot ! by Szaszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiváncsiak rám :)))