2015/01/19

Folyt köv.


Hú nagyon régen írtam a blogba, nemcsak ebbe, úgy általában nem blogoltam, nálam egy kicsit a FB került most előtérben, de minap megakadt a szemem egy bejegyzésen illetve többen is. Az egyik Kicsikató blogjában  a másik BoGá krea blogjában.


"1., feljegyezni a jót

Az egyik naplóm "daily happiness" néven fut és az egész elfér egy fél lapon!
 Egy havi beosztású naptárlapra feljegyzek egy jó dolgot az elmúlt 24 órából. 
Nem kell hatalmas boldogságokat kutatnunk, nagy valószínűséggel sok szürke és monoton nap van az életünkben, de (egyelőre) nem is az a lényeg, hogy 24/7-ben vigyorogjunk, mint a vadalma. A módszer lényege inkább a jóra koncentrálás. Lehet, hogy pocsék napunk volt, reggel pocsolyába léptünk, a főnök kikészített, otthon felejtettük az ebédünket, a gyerek folyton csak hisztizett, de ha ezek helyett feljegyezzük, hogy mennyire klassz volt a napsütésben hazasétálni vagy különösen finomra sikerült a sajtos spagetti vagy hallottuk a kedvenc dalunkat a rádióban, később jó eséllyel visszaolvasva ezekre fogunk emlékezni, nem a napi bosszúságokra.

A másik naplómat Gretchen inspirálta, ez az ún. egymondatos napló. 





Ennek is elég kis hely és pár másodperc, hogy egy (-két-három) mondatot lejegyezzünk a napról. Na jó, itt már nem kell feltétlen a jóra koncentrálni, de érdemes kiemelni a nap legfontosabb történését/gondolatát. Nem kell teljességre törekednünk, persze ha van időnk, írhatunk bővebben, de hosszú távon minél egyszerűbb formákkal dolgozunk, annál biztosabb, hogy nem adjuk fel korán az új szokásainkat! :)

Persze más módszereket is kidolgozhattok magatoknak, a lényeg, hogy legyen nyoma a jó dolgoknak! Ezekkel rutinunkká tehetjük, hogy este - ha csak pár percünk is van, de - átgondoljuk  a napunkat és ha pocsék is volt az egész, a jót kutassuk fel. Ha olyan szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy semmi - de tényleg semmi - jó nem történt velünk, még mindig ott van a remény, hogy  a következő nap jó lesz. 
Szóval régóta tervezgetem, hogy a gondolataimat pozítív irányba hangolom, s ehhez ez nagy segítség lesz. s visszaolvasva elmondhatom majd mennyi minden  JÓ történt velem. S szép az élet !
Csak egy pár perc amit magamra szánok.
Félelmetesen hasonlított az életünk itt-ott, még ha az origónk más is volt. Gretchen egy nap rádöbbent, hogy... elvan az életében. Alapvetően megvan egy csomó mindene, aminek örülhetne, ő mégis egész nap morog és elégedetlenkedik és csak telnek fölötte az órák és csak úgy éldegél. Ad magának egy évet és próbálja megkeresni a maga kis hétköznapi boldogságait.


Sokat töprengtem rajta, kell-e nekem is egy ilyen rendszerezett útkeresés, de a tervszerűségre most nem vágyom. Ellenben hiszem, hogy sokunknak szüksége van a napi tudatos mosolyokra, így sokat fogok itt foglalkozni a boldogsággal. "

Ki is szemeltem egy nagyon régen vásárolt bőrkötéses füzetecskét ,pont jó lesz erre a feladatra. Kezembe simulós , zöld ami a remény színe, szóval ideális, hogy ő legyen az
 Én 
Happiness Naplóm :) !






Szép napot ! by Szaszi


1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy te is írod! Nagyon élvezem minden este feljegyezni napi jót. Sok sikert hozzá! :)
    (a link sajna nem működik, megnéznéd? Köszi)

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))