2015/03/18

Készülődés, ötletek Húsvétra

Egy különleges és modern húsvéti dekorációs lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet!
Nehéz feladat minden évben valami új és friss dekorációval készülni a húsvéti ünnepekre. Egyre inkább hódítanak a letisztult, egyszerű, mégis látványos trendek a lakberendezésben és a dekorációk világában is. Úgy gondoljuk, hogy az alábbi táblafestékes tojásokkal igazán úttörők lehetünk az ünnepekkor.
Az ötlet pdf innen tölthető
Fessünk be két, három tojást táblafestékkel. Választhatunk színes táblafestékeket is.  A festésre a legalkalmassabbak a szép fehér libatojások. A tojást festés előtt tisztítsük meg forró vízzel és töröljük át ecettel. Ezzel zsírtalanítjuk a tojásokat és biztosítjuk a festék tökéletes tapadását.
Írjunk tetszőleges feliratokat kréta marker segítségével a tojásokra. Ezek a feliratok lehetnek vicces húsvéti szavak vagy üzenetek.
Válasszunk egy tetszőleges koszorúalapot. Amennyiben fehér vessző koszorúalapot szeretnénk, akkor kenjük le fehér akril festékkel a natúr vesszőalapot. Dekorálhatjuk a koszorút színes alumínium drótokkaltollakkal, mű madárkákkal, borostyán füzérrel, esetleg élő virággal a közepén.
Már el is készült a különleges asztali dekoráció.
Jó munkát !



Süteménykészítéshez és -díszítéshez, saját készítésű finomságok illő csomagolásához ajánljuk termékeinket. Ha szeretnéd profi módon díszíteni kávédat, süteményeidet vagy saját készítésű tortáidat, azt egyszerűen és villámgyorsan megteheted sablonjainak segítségével! Partidíszek, tasakok, tasaklezáró díszcsíkok, különleges szívószálak, bélyegzőkészletek.


S itt a végére egy különlegesség


Nugátos tojás

marcipan180Igazán elegáns és finom édesség az ünnepi asztalon

Hozzávalók:
* 50dkg marcipán (vagy álmarcipán)
* 20dkg Nutella
* 25 dkg házi fondant   

Elkészítése:
A Nutellát tegyük a hűtőbe felhasználás előtt. A Marcipánt osszuk 20 gombócra és mindegyikből gyúrjunk tojás formát.
Vágjuk félbe mindegyiket és helyezzünk mindegyikbe egy nutella gombócot. A fotón ugyan az áfonyás töltelék látszik, de az eljárás megegyezik)

marcipan

Tegyük rá a tojás másik felét és simítgassuk el nedves kézzel az illesztést simára.

Vonjuk be fehér fondanttal a tojásokat és tegyük hűtőbe felhasználásig.
marcipan2



Szép napot ! by Szaszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiváncsiak rám :)))