2009/12/25

Karácsonyi post :)

Először is köszönm mindenkinek a jó kívánságokat, ennyit régen kaptam... örültem-örülök neki nagyon ám:)
Én is fotóztam , készültek képek, de nem igazán lettek jók, mert türelmetlen voltam :(
Hamar, elment a szent este.... nyugalom béke, szeretet, elcsendesülés, a másikra szánt figyelem volt nálunk a szempont és persze az együttlét öröme.
Mivel a fiúk már " nagyok" segítettek a fa befaragásban és a díszítésben is.
Szépen nyugodtan ment minden a maga rendjében, ahogy szoktuk... azért jó, hogy ez mindig úgyanolyan rendszreben működik :) Mihozzánk vacsora előtt jön a Jézuska, elénekeljük a Menyből az angyal  c. éneket, áatdjuk az ajándékokat, kibontjuk, aztán kis idő elteltével leülünk és együtt elköltjük a vacsorát, ami rántott hal, rizzsel tartárral.
A hal különlegessége, hogy a fiam fogta egy nyári horgászat alkalmával. Nagyon finom volt :)
Aztán bevonulunk a nappaliba és kezdődhet az ajándékok alaposabb tanulmányozása és a süti evés :)
Aztán zenehallgatás beszélgetés.

A mai nap az elmaradt karácsonyi ajándékok csomagolásával kezdődött....
Mosogatás,Reggeli és rendrakás után miután mindent összekészítettünk irány anyósom, aki finom házi tyúkhúslevessel és töltöttkáposztával,beiglivel, ünnepi tertíővel és gyertyával felszerelkezve, vittük el a kórházba, ahol apósom fekszik.
Hál istennek jól volt ,fincsi fürdés után egy kis szunyókálás következett, amíg mi szépen megterítettük az asztalt és kiültettük. Ott volt az egész család a felesége, a két gyereke, a három unokája és a menye
( aki én volnék ).
Szépen megvett minden, majd jött az én meglepim- vittem csillagszórókat , meggyújtottuk és elénekeltük a kis karácsony-nagykarácsony és a menyből az angyalt c. éneket és láss csodát Sanyi bácsi velünk énekelt , sőt el is sírta magát.
Meghatódott mindenki.... nagyon jól tudtam, hogy karácsony van és most az egész családja ha nem a megszokott módon de ott van vele............................................
Miután lefektettük aludni, eljöttünk és anyósomnál mi is megebédeltünk, majd átadtuk az ajándékokat. Más volt, de mégis szép. Közelebb volt mindenki egymáshoz, mint eddig bármikor.


Most jöttünk haza, és mielőtt befejezném köszönöm a Mammkának és Szerának a díjat , amit kaptam tőlük, de 1-2 nap kell, hogy elkészüljek vele:).



Szívből köszönöm.

5 megjegyzés:

  1. Drága Szaszi!Olyan jó volt nekem ez most,hogy leírtd,ti hogyan karácsonyoztok.Valahogy rámjött,hogy gyűjtöm a szokásokat e téren.:)
    Milyen szépen ünnepeltetek apósoddal!!!!Ilyenkor derül ki,mennyi szeretet van a szívekben....

    VálaszTörlés
  2. Szépen leírtad az eseményeket, érezni lehetett a hangulatát, köszönöm! További szép ünnepet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon megható dolog történt veletek. :) Boldog Karácsonyt kívánok. :)

    VálaszTörlés

Kiváncsiak rám :)))